Budapest Terasz – mobil télikertek

Műanyag télikertek Budapesten. Teraszfedés

Műanyag Télikert építés Bp. - terasztetőTeraszfedés esetében a megfelelő technológia és anyagok kiválasztásakor fontos figyelembe venni a terasz elhelyezkedését, az épület stílusát, az időjárási viszonyokat, valamint a saját preferenciáidat és igényeidet. Előzetes tervezéssel és a különböző lehetőségek alapos megfontolásával megtalálhatod a legmegfelelőbb technológiát és anyagokat ehhez a munkafolyamathoz.  Ha az adottságok ehhez megfelelőek, a teraszfedést télikertépítéssel kötheted egybe.

Műanyag télikertek BudapestenEgyre-másra épülnek a karibi hangulatú télikertek Budapesten és környékén. A szakemberek szerint üveg felületű nyílászárók kialakításával a teraszbeépítés a télikert létesítésének olcsó módja. Polikarbonát, akril tetőelemek, ablak, ajtó és fali elemek gyártása télikertépítéshez számos üzemben történik. Akad olyan vállalkozás, amelyiknek állandó szolgáltatása a tervezés egyéni igények szerint, a panelek legyártása és helyszíni beszerelése garanciával. Karbantartási munkát bármely évszakban végeznek. Szlogenjük: Legyen lakásának egy új szobája dísznövények teleltetésére! Védje a természetet zöld energiák hasznosításával! És valóban: a napenergiát hővé alakítő üvegterasz csökkenti az ingatlan fűtési költségeit.

Ha a megrendelőnek más kívánsága nincsen, műanyag, mobil télikert épül. Ennek sajátosságait hosszan sorolhatnánk, itt említsünk csak annyit, hogy az ilyen konstrukciók alkalmasabbak a latin-amerikai hangulatú belső tér kialakítására és a karibi térségből származó egzotikus növények elhelyezésére tartályokban, semmint a mediterrán típusú olaszos serra conservatorio.

Mobil télikert – Zöld oázis a lakás körül

mobil télikert
Kerti teraszra épül a mobil télikert (Bp.)

A mobil télikertek abban különböznek stacionárius társaiktól, hogy vagy nagyon könnyen össze- és szétszerelhetők, majd másutt összerakhatók, vagy könnyen szállíthatók. Így felállíthatók akár a kertben külön kis üvegpavilonként, de elhelyezhetők a családi ház teraszán is. Méretük és anyaguk a legkülönbözőbb lehet, nem ritka az olyan sem, amelyet kerekekre szerelnek, így hozzáguríthatók például a ház falához vagy a bejárati ajtó mellé. Fontos, hogy szerkezetük könnyű, de erős legyen, és a súlyos rétegezett dupla üveg helyett a mozgatható télikerteknél megfelelőbb a könnyű és vékony (bár kevésbé szigetelő és könnyebben sérülő) speciális üvegtáblák használata.

Kerüljön közel a természethez!

mobil télikert a teraszon
Kerekekre szerelt mobil télikertek

A Budapest Terasz télikertgyártó és építő cég szlogenje: Kerüljön közel a természethez! Hirdetményükben ez áll:

Tervezze meg télikertjét laptopján, küldje el nekünk a projektet és kivitelezzük! Budapesten és vidéken professzionális terasz beépítés: ablak, ajtó, hőszigetelő nyílászáró gyártása télikertépítéshez – beszerelés megrendelése egyenesen a gyártótól telefonhívásra.

Kérjen ingyenes árajánlatot és adjon meg néhány paramétert, hogy ingyenesen felmérhessük igényeit, illetve közölje telefonszámát vagy e-mail címét, melyen kollégánk felkeresheti az sms megrendelés alapján. Ha kérdése van, keressen bennünket a honlap témája és kulcsszavai alapján az internetes keresőben: komfortos otthon, a lakás dísze, ház tervezés télikerttel, lakberendezés, télen fűthető téli-kert, világos és napfényes szoba, dísz- és szobanövények elhelyezése a télikertben – belső üvegezett helyiség, üvegezés, üvegezett erkély, kerti terasz beépítés télikertelemekkel, hőszigetelő műanyag ablak, üvegajtó, tolóajtó, felnyitható tető, harmonika ajtó, fém- és fa szerkezet, műanyag bevonatú nyílászáró berendezést bemutató honlap organikus optimalizálása az üvegház hatású trópusi növénykert jegyében – karibi hangulatú mobil télikertek határidőre.

A Budapest Terasz szolgáltatásai

Építőipari szolgáltatás: szakszerű télikertépítés Budapest vonzáskörzetében, továbbá Debrecen, Győr és a többi megyeszékhely területén. Kültéri teraszok téliesítése infrasugárzók telepítésével.

A terasz beépítés és a télikertépítés előnyei

Az csak egy dolog, hogy növényeket helyezhet el a szobakertekben, mármint a növényházban. Vagyis a télikertben. Növénykertben. Pálmaházban. Üveg teraszon. Mennyi szinonima. Meg az egy másik dolog, hogy gyakorlatilag egy új szobát kap lakásához. De még a felső tízezer lakberendezője is munkát kap és felvehet egy téli kertészt, meg egy fényevő fűtőt, aki lakása hőellátását is javítja, ha sokan dolgoznak a régi ház körül, ahol rendben van minden. Jó anyám is téli kertépítő volt. Előny itt.

Meghatározásunk szerint

a télikert a növényházak kategóriájába tartozó különleges létesítmény, amely a lakóház és a kert közti harmonikus átmenetet biztosítja.

A conservarory vagy orangearium elsődleges célja manapság már nem is a délszaki dísznövény nevelés, hanem olyan lakókörnyezet létrehozása, amely a természet közelségét biztosítja napszaktól, évszaktól függetlenül a ház lakói számára.

Az online marketing tartalma

Az üvegházépítés népszerűsítésében szerepet játszanak az online marketing megoldások, mert a szolgáltatás végzői azt szeretnék, hogy ön élvezze a téli hónapokban is beépített erkélyét, lodzsáját vagy a házához-lakásához külön épített, egy átlátszó oroszlán lakta üvegszobát. Amellett, hogy ajánljuk, itt helyezze el déli növényeit, és itt vegyen terápiás célú napfürdőt, amellett gondtalanul élvezze a természet közelségét minden körülmények között (az operában voltunk).

Ma már nem számít luxus hipszter allűrnek egy ilyen beruházás, az építési költségek néhány téli fűtési szezon alatt akár meg is térülhetnek például egy takarékosságból élő filozopter számára is, akinek fontos a zöldmarketing és a megújuló energia észszerű felhasználása a fenntarthatóság jegyében.

Terasz beépítés, növényház – üvegház

Budapesten a legjobb nyílászáró-gyártó cégek specializálódtak növényházak és winter gardenek gyártására. A megrendelő kívánsága szerint akkurátusan megtervezik, rövid időhatáron belül szakszerűen legyártják és a helyszínen szakavatott kézzel beépítik a belsőépítészeti szempontból is kifogástalan üvegszobát, amelyben aztán a kedves megrendelő kedvére bosszankodhat, ha mégis kontárokat fogott ki vagy inkább egy koncertzongorát vásárolt volna a az üvegelemek helyett.

Olvass tovább

Zöldmarketing – Télikert építés

A zöldmarketing jelentése, fogalma, megítélése

környezetbarár ivóvíz fertőtlenítőA zöldmarketing fogalmának megítélése a különböző értelmezési módok és eltérő, olykor ellentétes megközelítések miatt nem egyértelmű. Ökomarketing vagy fenntartható marketing értelemben a jelentése feltétlenül pozitív, hiszen a megújuló energiaforrások, az újrahasznosítható nyersanyagok, a tudatos környezetvédelem népszerűsítését, piaci alkalmazásának kutatását jelenti. Van azonban a fogalomnak egy másik értelmezése is, ezt pedig egy olyan burkolt reklámfogást takar, amelynek segítségével egy cég vagy egy személy (akár politikus is lehet) saját tevékenység (személyét) igyekszik népszerűbbé tenni a zöld szemlélet hangsúlyozásával. (Ezzel nem egyszer éppen valamilyen környezetkárosító körülményről próbálja elterelni a figyelmet.)

Zöld marketing és zöldmarketing: környezetvédelem vagy reklám?

zoldmarketing
A zöldmarketing lehet burkolt reklámfogás, de népszerűsítheti a környezetbarát szereket, természetóvó eljárásokat is

Mi a zöldmarketing?

A magyar Wikipédia szerint burkolt reklámfogás a zöldmarketing, mert a vállalkozások működésük zöld jellegének hangsúlyozásával igyekeznek vonzóvá tenni magukat, termékeiket. Az online lexikon meghatározását némileg kiegészítve, továbbá kitágítva és más irányból is megközelítve a fogalmat, az alábbi jelentéseket ajánljuk meghatározásként:

A zöld marketing:

  1. olyan burkolt marketingmegoldás, amelyben vállalatok, intézmények, hatóságok, pártok, politikusok valamely környezetvédelmi ügy mellé állnak, ilyen ügyet támogatnak különféle módszerekkel abból a célból, hogy ezzel szimpatikusabbá tegyék a céget, a márkát, a terméket, a szolgáltatást, valamely társadalmi szervezetet, intézményt, alapítványt, netán politikai pártot, mozgalmat.
  2. a zöld mozgalomhoz meggyőződésből csatlakozók marketingtevékenysége, amellyel a megújuló energiahordozókat, a hulladékok újrafelhasználását, környezetbarát termékeket stb. népszerűsítenek
  3. a környezetromboló, természetkárosító tevékenység ellen fellépők marketingakciója
zöld marketing - zöldmarketing
Zöld marketing – zöldmozgalom – zöldek. Természetvédelem, zöld energia. Ökomarketing – környezettudatos télikertépítés

A fentiek tehát egymástól eltérő, némiképp egymásnak ellent is mondó tevékenységek. Társadalmi szempontból nyilvánvalóan a második megítélése a legpozitívabb, viszont az első mögött áll erős gazdasági-politikai érdek. Kis cinizmussal hozzátehetjük: nem olyan nagy baj, ha jó üzlet zöldnek lenni.

Olvas el a témában írt hosszabb cikkünket is társblogunkban:

Ökomarketing – zöldmarketing – környezettudatos energiafelhasználás

A környezetbarát TwinOxide projekt

A vízfertőtlenítésnek számos módja létezik. Kis mennyiségek esetében a forralás a legismertebb módszer, a 30 percen át forralt vízben minden mikroorganizmus elpusztul. Ezt a hőkezelést használják a gyógyintézetekben és a háztartásokban. Nagyobb mennyiségű víz fertőtlenítése ipari körülmények között zajlik. Kiemelt terület a lakossági vízellátás: a természetes forrásokból kitermelt víz jelentős számban tartalmaz egysejtűek, baktériumokat, algákat, szervesanyag-maradványokat, és ezek egy része veszélyes az emberi egészségre, például az E. Coli baktérium vagy a szalmonella. Ezeket vegyszeres kezeléssel a legkönnyebb eltávolítani.

Klór-dioxid vízfertőtlenítő szer

Az emberi fogyasztásra szánt ivóvíz fertőtlenítésére a 19. századtól klórt használnak elsődlegesen: a vízbe adagot klórmészből klórgáz szabadult fel, amely agresszív fertőtlenítőszer. Igaz, hogy a kórokozókat elpusztítja, de az emberi egészségre sem veszélytelen, emellett a környezet is károsítja. Ennél sokkal korszerűbb szer dezinficiálásra a klór dioxid, amely vegyi úton gyárilag nagy mennyiségben hozható létre és alkalmas az ivóvizek teljes körű megtisztítására. Hatékonyság mellett legnagyobb erénye az, hogy környezetbarát ivóvíz fertőtlenítő szer, nem káros az emberi egészségre és a reakciók maradványanyagai nem károsítják a természetet és a humánkörnyezetet.

twinoxide klór-dioxid tablettaA klór-dioxid oldatot bonyolult eljárással hozták létre sokáig, újabban azonban egy újgenerációs fertőtlenítőszer örvend nagy népszerűségnek: A TwinOxide két por alakú komponensből áll, tartósan tárolható.  Vízben feloldva 0,3% klórdioxid oldatot ad, amely a vízrendszerbe adagolva eltávolítja a baktériumtenyészeteket védő biofilmet, elpusztítja a mikroorganizmusokat a gombáktól kezdve a baktériumokon át a vírusokig bezárólag. Újabban twinoxide tabletta is forgalomba került, amely háztartási körülmények között is jól alkalmazható az ivóvíz utólagos fertőtlenítésére.

Környezetvédő kármentő tálcák, ipari gyűjtőtálcák

műanyag gyűjtőtálca és kármentő
Ipari műanyag kármentő tálcák

A fenntarthatóság és a kárvédelem szükségessé teszi az ivóvízre ártalmas vegyi anyagok biztonságos tárolását. Erre optimális megoldás a kémszerekkel szemben ellenálló és olcsó műanyagtartályok és hordók használata. Hogy az ezekből túlfolyó, kicseppenő veszélyes folyadékadagok ne menjenek veszendőbe és ne károsítsák a környezetet, erre alakították ki a kármentő tálcákat: ezek a műanyaghordók és folyadéktároló konténerek alá helyezve felfogják az anyagveszteséget. Az ipari műanyag gyűjtőtálcák és kármentők tiszta polietilénből készülnek rotációs öntéssel, falvastagságuk egyenletes, biztonsági raklapként is hasznosíthatók, villás targoncához mélyedéssel rendelkeznek.

A télikert mint zöldmarketing projekt

Vannak a zöldmozgalommal összekapcsolható marketingtevékenységnek áttételesebb és speciálisabb formái. Például az is egyfajta zöldmarketinges fogás, ha ivóvíz és zöld energiaegy télikerteket gyártó és beszerelő cég a szolgáltatását többszörösen is környezetbarátnak nevezi. Mert igaz ugyan, hogy az ajtó- és ablakgyártás egyáltalán nem zöld technológiákon alapul (a műanyag profilok alapanyagának előállítása és az elemek öntése kifejezetten környezetszennyező), ám egy beüzemelt télikert (conservatory, orangerie) valóban legalábbis kétszeresen járul hozzá a természet megóvásához. Éspedig:

  • elsődlegesen azzal, hogy lehetővé teszi a zöld felület növelését a lakókörnyezetben
  • másodszor abban, hogy a napenergia hasznosításával az adott háztartásban csökkenthető a fűtés intenzitása, így közvetve a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása

Ehhez még hozzávehetjük, hogy a télikertben nemcsak dísznövényeket, virágokat nevelhetünk, hanem hasznosítható kultúrnövényeket is, délszaki gyümölcsfákat (narancs és más citruszfélék, datolya, füge, naspolya, kókusz, banán…), de akár ayurvédikus gyógynövényeket vagy egzotikus fűszernövényeket is: ezek házilagos megtermelése például összességében csökkentheti az áruszállítással járó környezetszennyezést. Így tehát teljesen jogos, ha egy vállalkozó zöldmarketing szlogenekkel, leírásokkal, érveléssel népszerűsíti a télikertépítést.

zold-telikert-citrusz
Déligyümölcsök a télikertben – a többszörösen zöld télikert – oranzsárium

Mint például ez a szolgáltató, amelynek oldalán nemcsak megrendeléseket lehet leadni, hanem a zöld környezet iránti vonzódás számos bizonyítékát is megtaláljuk. A környezettudatosság és energiatakarékosság itt például fontos érv a szobakertek és beépített teraszok budapesti létesítése mellett:

  • Üvegház építés – energiatakarékos télikert – környezetvédelem – zöld energia

Környezetvédelem, kármentés és üvegház-hatás

Olvass tovább