Milyen munkához használhatóak szandálok?

munkához szandálok

A munkavédelemben rengeteg szó esik a különböző cipőkről, bakancsokról, ugyanakkor ez nem mondható el a számos helyen hasznos munkavédelmi szandálokról. Ezt pótlandó, most többek között azzal is foglalkozunk, hogy milyen munkához használhatóak szandálok és milyen előnyeik lehetnek.

Mire jó egy munkavédelmi szandál?

Amikor munkavédelmi lábbelikről esik szó, jó eséllyel senkinek sem a szandál ugrik be elsőre, pedig bizonyos munkakörök esetén ezek a viseletek is képesek megvédeni a lábakat, nem beszélve arról, hogy igen magas komfortérzetet biztosítanak a jobb szellőzésük által. Ezek a típusú lábbelik speciális kialakításuknak köszönhetően:

  • állandó szellőzést
  • légáteresztést biztosítanak
  • speciális védelmi képességeik vannak (csúszásgátlás, talpátszúrás, vízállóság, stb).

Ezeknek köszönhetően egy megfelelően kiválasztott szandál is ideális megoldást kínálhat számunkra.

Mikor ajánlott a munkavédelmi szandál viselése?

A jelenleg érvényben levő munkavédelmi szabályok értelmében bizonyos munkafolyamatok esetében kötelező a megfelelő ruházat viselése, amelynek része a megfelelő lábbeli is. Ez pedig nem csak abban az esetben igaz, amikor kiemelt veszélyességi kategóriába tartozó fizikai munkát végez valaki.

A munkavédelmi szandálok kitűnő választást nyújthatnak abban az esetben, ha el szeretnénk kerülni a baleseteket, de a munka jellegéből adódóan nincs szükségünk nehéz és strapabíró csizmára vagy nyári időszakban nem feltétlenül szeretnénk egész nap bakancsban lenni.

Szandálok a munkavédelemben

A munkavédelmi szandálok univerzális megoldásnak tekinthetők, ráadásul számos védelmi képesség közül választhatunk, mint például a:

  • orrmerevítés
  • talplemez
  • csúszás elleni védelem
  • antisztatikusság
  • ESD
  • vízállóság

Professzionális kialakításuknak köszönhetőn tehát bátran lehet számítani ezekre a lábbelikre olyan területeken, ahol nincs kiemelt veszélyhelyzet. Tehát ha egy megbízható munkavédelmi szandálra van szükségünk, akkor mindenképpen érdemes körülnézni a munkavédelmi szandál kínálatában.

A szandálok kínálatában egyaránt megtalálhatunk hasított bőrből készült, légzés aktív béléssel ellátott darabok is, de léteznek olyanok is, amelyek csúszásmentes talppal vannak kiegészítve. Emellett jellemző ezekre a szandálokra a magas kopásállóság, az olajállóság, valamint az átszúródás ellen védő megerősített talpvédelem is.

A széles és stabil orrkialakításnak, valamint bizonyos esetekben az acél lábujjvédőknek hála ma már a munkavédelmi szandálok is védenek a magasból leeső tárgyak ellen.

Milyen munkához használhatóak szandálok?

A fentieknek hála egy ilyen munkavédelmi lábbeli kiváló választás lehet az egészségügyben vagy a gyógyszeriparban dolgozók számára, de erősen ajánlott a szépségiparban tevékenykedőknek is. Emellett bolti eladók, pultosok és éttermi felszolgálók számára is megoldás lehet egy ilyen szandál a lábak kímélése érdekében.

Összegezve

A szandálok tehát munkavédelem terén kiváló megoldást kínálhatnak, hiszen megfelelő védelmi képességekkel rendelkeznek és emellett kényelmi szempontból is igen magas színvonalat képviselnek, főképp a mindennapi viselés esetében.

Szólj hozzá!