Laptopszerviz honlapjának tartalma

Laptop szerviz honlap tartalom
Tartalom készítés a laptopszervíz honlapjára – épp laptopokon 🙂

A minőségi webtartalom kritériumai

A webtartalom minősége általában eldönti egy honlap sorsát, pontosabban azt, hogy sikeres lesz-e a Google keresőben és ezáltal hoz-e organikus forgalmat a weboldal mögött álló vállalkozás számára. Ha kiváló tartalom kerül a webhelyre, alig kell külső támogatást igénybe venni, a honlap megcsinálja magát. Ez szépen hangzok és pofonegyszerűnek látszik, ám a minőségi követelménynek megfelelni nem olyan egyszerű, mert számos kritériumot kell szem előtt tartani, és ezeknek egyidejűleg megfelelni csak komplex szemlélettel és kreativitással lehetséges. Néhány ezek közül:

  • a tartalomnak eredetinek kell lennie (a másolt szövegeket a Google nem értékeli, az ilyen tartalmú honlapokat meg se jeleníti a találati oldalakon)
  • a honlaptartalomnak információkban gazdagnak kell lenni (legtöbben konkrét adatokat keresnek az interneten, régen rossz, ha egy weblap infó helyett csak mesél)
  • árnyalt és tagolt webtartalomra van szükség: az adott témát sokoldalúan kifejtő oldalak számíthatnak tartós sikerre
  • a weboldal sokakat érdeklő dologról szóljon: hiába feleltetjük meg az összes fenti elvárásnak, ha a website tárgya senkit nem érdekel, aligha számíthatunk sikerre
  • a honlap tartalma legyen releváns saját témájának fő kulcsszavaira nézve (hogy a Google mit ért relevancián, nehéz megmondani; néhány szempont: Releváns tartalom a Google szerint | Releváns kontextus – tartalmi relevancia)

Nézzünk egy konkrét témát. Tegyük fel, hogy egy alkatrész-szaküzletként is működő notebook-szervíz honlapjának a tartalmát kell úgy kialakítanunk, hogy jól szerepeljen a a keresőtalálati eredményoldalakon (SERP) és jelentős forgalmat hozzon a Google kereső felől.

Mi legyen egy laptop szerviz weblapjának tartalma?

Először is tisztázni kell a honlap jellegét, célját, funkcióját. Ennek során, tegyük fel, megállapítást nyert, hogy egy multifunkcionális webegységről van szó, amely a következőket egyesíti:

  • a céget reprezentáló honlap: az akatrészek forgalmazásával és laptopok szervizelésével foglalkozó vállalkozás internetes megjelenését reprezentáló céges honlap – a cégnév mind brend-várományos megnevezés jelenik meg a webhelyen
  • szervizi szolgáltatások weboldala – a javítási, szerelési munkák, az alkatrészfajták cseréje külön-külön bemutatásra kerül
  • laptopalkatrészeket forgalmazó szakáruház honlapja – a cég hangsúlyozza, hogy szervizműhelyei egyben alkatrész-szaküzletek, mi több, ők rendelkeznek Magyarországon a legnagyobb raktárkészlettel
  • webáruház –  mindezeken felül a honlap webshopként és működik és hardver eszközök, alkatrészek, tartozékok és kiegészítők ezrei szerezhetők be a webfelületről online rendeléssel

Nos, ennek a sokrétűségnek a honlaptartalom kialakításában is meg kell mutatkoznia.

Mint céges honlapnak tartalmaznia kell a szokásos marketingelemeket csakúgy, mint az elérhetőségre, a szolgáltatások igénybevételére és a vásárlásra vonatkozó praktikus tudnivalókat. A brendépítés tekintetében alapkövetelmény, hogy a cég neve és a vele képzett jellegzetes kombinációknak (pl. cégnév + laptopszerviz, cégnév + helynév – pl. Budapest -; cégnév + szolgáltatás neve) nemcsak hogy hangsúlyosan elő kell fordulniuk a honlaptartalom szembetűnő helyein, hanem ezekre a kifejezésekre optimalizálni is kell az weboldalt.

Mint szolgáltatásokat kínáló webhelyet, két külön szempontból érdemes tartalmilag relevánssá tenni. Az egyik: melyik szolgáltatás a cég legfőbb profilja (mondjuk: laptop billentyűzet csere), a másik: melyik a neten a legkeresettebb szolgáltatás (mondjuk: laptop videokártya javítás). Természetesen a többi szolgáltatásnak is lehet saját weblapja a honlaprendszeren belül, de a vállalkozás fő profiljának és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó szervízi szolgáltatásnak kiemelt hangsúllyal kell szerepelnie ahhoz, hogy e tevékenységek kulcsszavaira a honlap top Google-helyezést szerezzen.

A laptop alkatrészek forgalmazásában hasonló módon érdemes a weboldalt nagyon jól megfeleltetni a cég kereskedői magatartására legjellemzőbb alkatrészek nevére nézve egyfelől, és az interneten legkeresettebb kurrens alkatrésznevekre másfelől. E kettős megfeleltetés mind a hardverszaküzlet, mind a webshop forgalmának növelését szolgálhatja.

Példaszöveg: laptop töltő, notebook billentyűzet

Notebook töltő

laptop töltő AC adapterA laptop töltő olyan AC-DC adapter, amely a készülék áramellátásáért és akkumulátorának feltöltéséért felelős. A notebook töltő, mint számos egyéb laptop alkatrész, minden gyártónál és azon belül a notebook típusok és modellek közt is különbözőek. A főbb jellemzői egy laptoptöltőnek a kimenő feszültség – Volt (V) – és a kimenő áramerősség – Amper (A), illetve e kettő szorzata a leadott teljesítmény – Watt (W). A laptop-töltő-csatlakozás módját illetően is vannak eltérések, lehet ránézésre hasonló, de nem azonos átmérőjű, vagy lehet akár USB csatlakozó. Ezek az adatok és jellemzők a legtöbb esetben eltérőek és semmiképpen nem szabad alkalmazni nem kompatibilis, eltérő laptophoz való töltőt.

A leggyakoribb laptoptöltő 65 és 90 wattos (65W és 90W). A 65 wattosak általában 19 voltosak (19V) és 3,42 amperesek (3,42A) vagy 19,5 voltosak (19,5V) és 3,34 ampersek (3,34A). A 90 wattosak általában 19 voltosak (19V) és 4,74 amperesek (4,74A) vagy 19,5 voltosak (19,5V) és 4,62 ampersek (4,62A). Napjainkban a legújabb lapopokat 45 wattos (45W) töltővel hozzák forgalomba, mivel folyamatosan csökken a laptopok teljesítmény igénye és ezáltal energiatakarékosabbak is. A 45 wattos ultrabook vagy laptop töltők általában 19 voltosak (19V) és 2,37 amperesek (2,37A) vagy 19,5 voltosak (19,5V) és 2,31 ampersek (2,31A).

Laptop billentyűzet csere, rendelés

notebook billentyűzet csereMitévők legyünk, ha egy kis billentyűhiba miatt nem szeretnénk lecserélni laptopunkat? Nem is olyan rég, még az volt az emberek tudatában, hogy ha egy notebook alkatrésze elromlik, akkor nem érdemes pepecselni vele és jobban járunk, ha lecseréljük a készüléket. Nos, ezeknek az időknek vége, hiszen a korszerű webáruházak kifejezetten az ehhez hasonló esetekben vannak segítségünkre. Ebben a webáruházban megtalálható az összes laptop gyártó billentyűzete, minden létező modellhez rendelhet tőlünk klaviatúrát a laptopodhoz. Ha éppen nincs raktárainkon a keresett notebook tasztatúra, akkor értesítést küldünk SMS-ben, amint beérkezik. A webáruház keresési applikációja által azonnal látható a laptop billentyűzet választék, illetve megadva a keresési paramétereket szűkíthetők a megjelenített keresési találatok.

Laptopszerviz: céges honlap. Tartalom optimalizálás és keresőmarketing. Notebook töltő minden típushoz, azonnali laptop billentyűzet csere, online rendelés webáruházból. Releváns tartalom kialakítása: Google kereső marketing. Adekvát honlaptartalom a Laptop szerviz internetes reprezentációjához. Honlap optimalizálás, kulcsszavas relevancia – releváns tartalom, online marketing, honlaptartalom, releváns, laptop, szerviz, töltő, billentyűzet

Szólj hozzá!