Ezekkel a hasznos tippekkel lesz igazán mesés a téli esküvő

esküvő - sziráki kastélyAmikor valaki esküvőről álmodozik, akkor az valószínűleg egy verőfényes nyári lakodalom lenne, amely igazán különleges tud lenni. Vannak azonban olyanok is, akik egy téli napra tennék mindezt, hiszen a szikrázó fények és a havas táj sokat hozzádobhat az ifjú pár és a násznép hangulatához. De vajon, hogyan lesz igazán mesés egy ilyenkor tartott esemény? Cikkünkben hasznos tippekkel szolgálunk ehhez!

Miért legyen télen az esküvő?

Biztosan sokan gondolják úgy, hogy például egy januárban tartott rendezvénynek több a hátránya, mint előnye. Ez azonban közel sem így van, hiszen egy zárt térben tartott lakodalom esetén szinte fel sem tűnik majd, hogy kint repkednek a mínuszok. A bérelt helyszínek ilyenkor is tudnak ugyanolyan melegek lenni, mint nyári időszakban, tehát a hőmérséklettel biztosan nem lehetnek gondok. A téli kastély esküvő helyszíneknél szintén ez a helyzet, nem kell aggódni amiatt, hogy a vendégeknek túlzottan fel kellene öltözniük. Emellett pedig nagy előnye, hogy sem a menyasszonynak a három réteg ruha alatt, sem pedig a vőlegénynek az öltönyben nem lesz melege. Sokkal kellemesebb egy 22 fokos teremben összekötni valakivel az életünket, mint a negyven fokos napsütésben.

A szolgáltatók kiválasztása

Ilyenkor ugrik a majom a vízbe, hiszen egy januári eseménynél sokkal nagyobb a választási lehetőség a fényképész és a zenészt illetően, hiszen ilyenkor nincs szezon. Nem könnyű azonban megtalálni a megfelelőt, érdemes tehát előre tájékozódni a témában. Ne gondoljuk, hogy azért, mert több minden közül tudunk választani, egyszerűbb is lesz a dolgunk. Érdemes már hónapokkal előtte lefixálni ezt is, hogy ne az utolsó hetekben kelljen ezzel foglalkozni. Főleg, hogy egy fényképésznek a decemberi időszaka amúgy is eléggé húzós.

Egyedülálló virágdekorációk

Talán hátránynak nevezhető, hogy ilyentájt nem nagyon vannak friss virágok. Ez azonban közel sem azt jelenti, hogy ne lehetne dekorációt készíteni. Nyugodtan fel lehet használni a természet adta dolgokat, mint a csipkebogyó, a toboz, a borostyán, illetve a fenyő. Ezek mindig kéznél lesznek, ráadásul belőlük igazán egyedi asztaldíszeket lehet gyártani.

Fényekre fel!

Ne feledkezzünk meg arról a tényről sem, hogy ilyenkor jóval előbb sötétedik. Így “sajnos” kénytelenek vagyunk előkapni pár fényfűzért. Rettentően hangulatos és egyedi lehet a rengeteg égősorral kidíszített terem, amikhez pár fáklyát is hozzácsaphatunk. Nemcsak csodálatos képek készülhetnek, hanem örömmel is tölti majd el a vendégsereget és persze az ifjú párt egyaránt.

Összegezve

A téli kastély esküvő helyszín legalább annyi előnnyel szolgálhat, mint egy nyári lakodalom esetén tenné. Ezekkel a tippekkel már nyugodtan nekiláthattok a januári esemény megszervezéséhez. Ne feledjétek, hogy hiába a nagyobb választék, ha így még nagyobb az esély arra, hogy rossz szolgáltatót fogjatok ki. Érdemes tehát időben nekilátni a tervezésnek!

Szólj hozzá!