Az érelmeszesedés felismerése és megelőzése

érelmeszesedés felismerése és megelőzéseAz érelmeszesedés károsíthatja az egyes szerveket, működési zavart idézhet elő, akár az érintett szerv leállásához is vezethet.

Ilyen károsodás lehet a szívritmuszavarok, a szívinfarktus, a hirtelen szívhalál.

A koszorúér szűkülete miatt a szívizom nem kap elegendő vért, így oxigént sem. Ennek okán pedig mellkasi fájdalom léphet fel, kezdeti szakaszban csak terhelésre, majd akár már nyugalmi helyzetben is. A teljes elzáródás pedig szívinfarktushoz vezet.

Ma már civilizációs betegségnek is nevezhetjük, több rizikófaktort is ismerünk, amelyek kiküszöbölésével megelőzhető lenne az érelmeszesedés.

Mit tehetünk az érelmeszesedés megelőzésének érdekében?

  1. Ne dohányozzunk

Akár 20-50%-kal is csökken a szívinfarktus esélye, ha felhagyunk a dohányzással.

  1. Mérsékelten fogyasszunk alkoholt

A túlzásba vitt alkoholfogyasztás károsítja a szívet és a keringési rendszert.

  1. Végezzünk rendszeresen testedzést

Már a napi 10-20 perc edzés is jót tesz az egészségünknek. Folyamatosan növelhetjük a testmozgásra szánt időt, legyen az úszás, séta, biciklizés.

  1. Figyeljünk a vércukorszintünkre

A cukorbetegség tovább növeli az érelmeszesedés kockázatát. Különösen fontos az ellenőrzés és a testmozgás.

  1. Csökkentsük a vérzsírszintünket

Folytassunk zsírszegény diétát, együnk sok halat!

  1. Figyeljünk a vérnyomásunkra
  2. Csökkentsük a testsúlyunkat

Hogyan csökkenthetjük a testsúlyunkat?

Az utóbbi pont igényli talán a legnagyobb elhatározást, főleg, ha már nem 1-2 fogyókúrán túl vagyunk, de nem sikerült sikerrel járnunk.

Akkor tudunk fogyni, ha csökkentjük a kalóriabevitelt. Ehhez pedig az kell, hogy ne együnk olyat és azt, amire a szervezetünknek nincs feltétlenül szüksége.

A fogyasztószerek pont ebben tudnak nekünk segíteni. Olyan hatékonyan és komplikáció mentesen használható termékek kaphatók ma már, amelyek csökkentik az étvágyunkat, felgyorsítják a zsírégető folyamatainkat és segítenek, hogy így leolvadjanak rólunk a plusz kilók. Adipex-P, Genesis Sibutramine, Genesis Clenbuterol, hogy néhány nevet említsünk a sorból.

Gondoljon bele! Nem fogja egész álló nap nyitogatni a hűtőt, vagy járni a kamrát, hogy valami finom falatot bekapjon, hanem nyugodtan tehet-vehet és csak akkor és annyit eszik, amennyire szüksége van!

Olvasgasson különböző véleményeket, Clenbuterol vélemények címszó alatt és megtudhatja, hogy milyen nagyszerű zsírégető hatással bír a clenbuterol hatóanyag.

Kerülje el a későbbi egészségügyi károsodásokat, éljen egészséges és teljes életet!

Szólj hozzá!