Acer Aspire laptop

Az Acer Aspire 5 A517-51G notebook áttekintése

avagy miért kell a billentyűzetet fertőtleníteni?

A felszereltség változatossága az Aspire 5 A517 sorozatnál

Érdekes, hogy az Acer az Aspire 5 A517 sorozatú notebookjait különböző generációs hardverelemekkel kínálja. Processzorokból például válogathatunk a Skylake, Kaby Lake és Kaby Lake Refresh szériák között, videokártyákból pedig NVIDIA GeForce 940MX vagy GeForce MX 150-esekből. Emellett különböző konfigurációjú adattárolók és operatív memóriák mellett dönthetünk. További érdekesség, hogy az Oroszországban forgalmazott modellek esetében például az Acer Aspire 5 A517 hordozható számítógépek közel 20 különböző konfigurációjával találkozhatunk. Ebben a cikkben ennek a sorozatnak egy csúcsmodelljét vesszük górcső alá. Az általunk kiszemelt modell egy Core i7-8550U központi feldolgozó egységgel, 8 GB RAM-mal, GeForce MX 150-es grafikus vezérlővel ellátott készülék, amelyben az adatok tárolásáért egy 256 GB-os SSD, illetve egy 1 TB-os HDD merevlemez felel.

Külső megjelenés, hozzáférés az alkatrészekhez, csatlakozók, hangerő

acer aspire laptop szervizAz Acer Aspire 5 A517-51G notebook már ránézésre is meggyőző: a hordozható számítógép háza külsőleg igazán szigorú és stílusos kialakítású kompakt eszköz. A külső burkolat jobbára műanyagból van. Azonban a kijelző külső borítása függőleges vonalakkal textúrázott alumínium kivitel, amit már az Acer Aspire V17 Nitro-nál láttunk. A kidolgozás összességében jónak mondható, de ha alaposabban szemügyre vesszük, akkor egyes helyeken egyenetlenségeket tapasztalunk és éles szegélyeket a gépház felső burkolatának bal, illetve jobb sarkán. Merevség tekintetében már nem lehet rá panasz – a ház ellenáll a szélsőséges nyomásnak.

acer aspire 5 laptop
Az Acer Aspire 5 A517-51G laptop zöld környezetben – csak takarékosan az energiával!

Szervizelési szempontból az Acer Aspire laptop adott modelljének előnyeihez sorolhatjuk az egyes hardverelemeihez való viszonylag gyors hozzáférést. A HDD és az operatív memória – külön szerviznyíláson keresztül – egy-egy csavar eltávolítása után máris elérhető. A többi alkatrész – az SSD vagy a hűtőrendszer – eléréséhez le kell szerelni a gép alját.

A változatosság kedvéért az Acer ehhez a modellhez 4 db USB portot (ezek közül az egyik egy gyorstöltést támogató USB-C), egy HDMI-portot és egy SD-kártya olvasót kínál.

A lefelé néző hangszórók a közepesnél jobb hanghatást biztosítanak, igaz, eközben kevés a basszus. Zárt térben (a teszt szobában történt) a maximális hangerő megfelelő. Ellenkező esetben, egy nyílt csarnokban vagy a szabadban – két méterre a hangot elnyelő borostyánlugastól – már  kevés lehet a hang ereje. Az audiorendszerről itt is elmondható, hogy olyan „notebookos”.

Billentyűzet és kijelző

Hirdetés: A budapesti gitáriskolában a számítógépek klaviatúráját időnként fertőtleníteni kell klór-dioxid oldattal a megtapadó baktérium miatt, amelyek elszaporodhatnak a billentyűzet közeiben vagy akár gombok felületén is. Nincs ez másként az adott modell esetében sem.

Az Acer Aspire 5 A517-51G  hordozható számítógép billentyűzetkiosztása az Aspire sorozatot követi. A bekapcsoló gomb a gépház bal felső sarkában kapott helyet. Az alapbillentyűk mérete 16 × 16 mm, a közöttük lévő távolság pedig 3 mm. Sajnálatos módon az Acer eltekintett a gombok háttérvilágításától, ami valószínűleg a takarékos energiafelhasználást perferáló üzleti irányultságával magyarázható. A 17 hüvelykes készülék klaviatúrája numerikus paddal is el van látva, ami véleményünk szerint egy ilyen méretű laptop esetén természetes tartozéknak tekinthető.

Az általunk vizsgált készülék 1920 × 1080 pixeles felbontású monitort kapott. Az ISP panelnek köszönhetően a betekintési szög minden irányból maximális, és a fényerő tekintetében is (352 cd/nm) az átlagnál jobb teljesítményt nyújt.


acer szerviz - notebook javítás
Acer márkájú notebook gépek javítása – laptop szerviz Budapest

Acer laptopszerviz Budán és Pesten

Az adott márkajelzéssel ellátott hardvereszközök szervizi ellátása megoldott a magyar fővárosban. Budapest több pontján is találunk olyan javítóműhelyt, amely vállalja ilyen gyártmányú mobil komputerek hibáinak elhárítását, beleértve az alkatrészcserét is. Márkaszervizek mellett garancián túli szervizek is működnek, ezekben a jótállási idő lejárta utáni javításokat végzik szakképzett műszerészek a laptop felszereltség szintjének megfelelően. Alkatrészek cseréje: CPU processzor, operatív memória, videokártya, 13-15-17 hüvelykes és eltérő pixel felbontású kijelző javítása, cseréje helyben megvárható. Az Arvisura Clordioxide weboldalán  bemutatott Acer notebook szerviz Budapest több pontján rendelkezik üzlethelyiséggel. | Kulcsszavak Google kereséshez: Számítógép billentyűzet fertőtlenítés, laptop javítás, karbantartás, legjobb márkák, gyári acer akkumulátor és töltő vásárlás 1 év garanciával nemcsak márkaszervizekben. Számítástechnika, hardver eszközök, Budapest. Szervizblog: az Acer Aspire 5 A517-51G laptop bemutatása, leírása

Szólj hozzá!